Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Brodere løpere

Med broderimaskin i huset er det bare fantasien som setter grenser.
Tiden er ikke det helt store problemet ettersom maskinen kan brodere mens støvsugeren går. De nye broderimaskine er lette å sette seg inn i og det er sjelden at tråden ryker.

Når du broderer på maskin er stabilt stoff vesentlig. Der finnes forskjellige stabiliseringer som kan brukes sammen med ulike stoffer. Sjekk på nettet og du finner det du trenger. Selv har jeg kjøpt mye fra utlandet når jeg har handlet andre ting men Tonje ved Bergen har det meste du trenger. Litt får du også hos Stoff&stil. Det aller viktigste er å spenne stoff og stabilisering rett i broderirammen. Har du gjort det riktig skal det skal være som et trommeskinn men uten å strekke stoffet. Enkelte stoffer er så ustabile at de krever at du stryker fast stabilisering. Noen stoffer kan rett og slett være en uoverkommelig utfordring når trening mangler, men både lin og dongeri er nokså stabilt. Enkelte typer dongeri og lin kan klare seg uten stabelisering.

Enkelte stoffer tåler ikke å klemmes fast uten å få stygge merker, men det finnes løsninger for dette også. For disse og bla. frote finnes en stabiliserer med lim som festes i rammen og du fjerner bare beskyttelsen der du skal sy og trykker stoffet fast. Du kan også feste en vanlig stabilieserer i rammen og bruke egnet lim eller rett og slett trokle fast stoffet..

De fleste maskinene gir deg mulighet for å lage dine egne broderier med motiver og også med tekst. Noen lar deg endre størrelse og farger kan du selvfølgelig bytte som du vil.
17.mai løper 17.mai løper detalj
Det blir litt ekstra når du kan tilføre et broderi med farger tatt ut av stoffet som er brukt. Broderer du en løper med vatt kan broderiet brukes til å feste vatten fast til forstykket. Noen broderier egner seg også med bakstykket på plass, men det er få. Det er også vanskelig å få trådspenningen så perfekt at overtråden ikke synes på baksiden. Det broderes med en liten margin slik at undertråd ikke synes på forsiden.
Romantisk løper detalj

Romantisk brodert

Romantisk brodert


Du kan også knytte puter og løper sammen til et sett ved å bruke samme broderi på begge. Størrelsen på broderiet kan tilpasses på maskinen så det blir perfekt. Eller kanskje du bare låner farger fra løper til broderi på puten – valgene er mange.

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: