Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Applikerte hjerter

Bruk kvalitetstoffer før du bruker masser av  tid ved symaskinen.  Vask stoffene på 60˚C så de er ferdig krympet før bruk og du får sjekket at de tåler flekkfjerning hvis dette blir nødvendig. Bruk quiltestoffer for disse er beregnet for lappeteknikk.
Min erfaring er at de er lette å legge sømrommet til side så jeg slipper å bruke strykejernet hele tiden underveis. Selv bruker jeg å dra neglen over sømmen, men mye annet hardt kan brukes for å legge sømrommet flatt til en side.

Ikke del sømmen når du syr lappeteknikk, men legg begge sømrommene samlet til samme side. For å unngå at det blir for tykt prøver jeg å legge sømrom hver sin vi når de møtes i sømmer. Dette hjelper også til å få perfekte kryssninger på rettsiden nesten hver gang.

Hjerteløper

Hjerteløper

Dette er en ganske enkel løper når du får til krysningpunktene. Løperen er veldig lett å variere med mer eller mindre rødt på kanten og antall hjerter som du bruker. Selvfølgelig trenger du ikke bruke grått og hjerter kan byttes mot mye annet.

Grå løper med hjerter

Grå løper med hjerter

Disse røde hjertene gir litt julestemning og med rett bakstykke på plass blir den tosidig til jul.

Grå løper med hjerter bakside

Grå løper med hjerter bakside

Hjerter er alltid flott og et annet alternativ du kan bruke er striper som stoff. Her har jeg brukt mest ujevne striper for å få til litt liv. Hjertene er i rustrødt og samme stoff som hjertene er også lagt til i kanten.  Disse rustrøde stipene er ujevne og jeg har derfor prøvd meg frem med mer og mindre rødt til jeg oppnådde litt balanse.

Løper med rødehjerter på vei

Løper med rødehjerter på vei

Denne løperen har et heller rolig mønster på bakstykket og da kan du applikere hjerter til slutt. Det blir da et dekorativt mønster på bakstykket.

Løper med rødehjerter på vei bakside

Løper med rødehjerter på vei bakside

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: