Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Livlig kant på løpere

Bruk alltid kvalitet både i stoff og tråd når du syr lappeteknikk og annet som du vil skal vare.
Trist om et ferdig arbeid blir ødelagt i vask ved avfarging eller slitasje. Når du legger ned mange timer bak et arbeid så bør det vare gjennom lang tids bruk. Selv bruker jeg quiltestoffer i 100% bomull som alltid blir vasket på 60 før jeg tar det i bruk. Da er stoffet ferdig krympet og avfarging avslørt før jeg har brukt min tid på det. Bruker du ferdige skråbånd så får du krympet disse ved å trekke dem under et varmt dampjern.

Løper med hjerter på en snor

Løper med hjerter på en snor

Når du syr løpere så prøv å få baksiden også dekorativ.
Det kan være en fordel å bruke begge sider, for uhell skjer… Da får du brukt den litt lenger før vasking må til. Vasking vil alltid slite litt på tingene.

Løper med hjerter på en snor bakside

Løper med hjerter på en snor bakside

Hvis du vet du skal sy flere løpere så kan du gjøre det enkelt for deg selv ved å lage en mengde strimler i flere stoff. Bruk en standard bredde så de blir anvendelig til mer. Gjerne en bredde som tåler å bli delt i to uten å bli for smal og som kan gi litt variasjons muligheter. Du kan også sy sammen flere nyanser som du deretter lager lange remser av. Det kan være flott til kanter. Jeg har alltid strøket de ferdige remsene med sømrom i en retning og lager ruller som jeg har liggende klar.

Brodert løper med roser

Brodert løper med roser

Her har jeg valgt kant med nyanser fra sort til lys grå med varierende mønster. Litt dårlig lys eller mysing kan gi deg et inntrykk av harmoni eller om et av stoffene stikker seg ut. Det skjer innimellom at jeg fjerner en stripe eller to avhengig av stoffet i midten. På denne roseløperen har jeg også lagt inn noen smale striper i ensfarget stoff, og til slutt laget broderi med farger fra kanten. Det kan være lettere å finne en trådfarge enn å finne det rette stoffet.

Brodert løper med roser baksiden

Brodert løper med roser baksiden

Baksiden på denne løperen er valgt uten lappeteknikk. Med blomstret stoff, skrå quiling og kanter blir det mer enn nok. Stoffet er denne gang valgt ut fra farger på forsiden. For å få baksiden penest mulig er løperen broder først uten bakstykke og vatt. Med ferdige broderier har størrelsen blitt valgt for å quilte fast det mitre bakstykket. De smale ensfargede kantene er sydd på vekselvis og både på for og bakside med vatt strimler i mellom. Kanten med varierende gråtoner har blitt den siste avslutningen før jeg har tråkletkanten sammen og kanting er kommet på plass. Selvfølgelig kan skråbånd brukes, men kvaliteten blir bedre når du lager i quiltestoff.

Brodert løper med roser detalj

Detalj fra rosen og kant

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: