Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Winterlights by A.G.Hines

wl_tree[1]

Anna Grossnickle Hines er både forfatter og quilter.
Hun har utgitt mange bøker for barn og hennes fantastiske guilter blir brukt som illustrasjoner i bøkene. I tillegg til barnebøker har hun utgitt egne bøker med dikt og quilter.

Fra boken sin Winterlights, eller vinterlys som det blir på norsk har hun delt noen av disse quiltene med beskrivelse av fremgangsmåte i ord og bilder.

Oversikt over quiltene i boka

 

Solstice Quilt
Vintersolverv har lenge blitt feiret som en tid for gjenfødelse og fornyelse, ofte med store bål. Dette er det første lappeteppe Anna begynte på, men ikke det første hun gjorde ferdig. Det er laget i teknikken vridd logcabin med 650 trekantede blokker, som hver er en 3/8 inches på en side samt tretten mindre trekanter.

Dette er en vakker quilt som det ligger mye arbeid bak. Fremgangsmåten er beskrevet både med ord og bilde men dette er på engelsk.

Solstice

Hennes beskrivelse av fremgangsmåten for Solstice Quilt har jeg forsøkt oversatt til norsk på en egen side.

Finner jeg tid vil jeg også oversette beskrivelsene hennes for quiltene under:

Lucia Quilt
Santa Lucia wearing her crown of candles brings the light to begin the winter holidays on December 13 in Scandinavian countries. The quilt is made using a bargello technique.

Santa Lucia som bærer sin krone av lys gir lys til å begynne vinterferien, den 13. desember i skandinaviske land. Bildet er laget ved hjelp av Bargello teknikk.

Lucia Quilt

The Christmas Tree Quilt
Dekorerte eviggrønne trær gå tilbake til tider lenge før jul, men har blitt en viktig del av juletradisjonen. Den strålende quilten er laget av remser med stoff.

Christmastree

The Aurora Borealis Quilt
Bevegelsen til nordlyset er skapt ved bargello teknikken

Aurora Borealis

The Candle Quilt
Gløden fra et enslig stearinlys blafrer og utgjør et lyspunkt i mørket. Dette bildet er laget med vridde trekanter og parallellogrammer.

 Candle Quilt

 Fireplace Quilt
Lysende flammer som danser over rødglødende vedkubber. Dette bildet er i boken sammen med bildet Candle Quilt og begge er laget med vridde trekanter og parallellogrammer.

Fireplace Quilt

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: