Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Barnegenser med variasjon

Når man har barn eller barnebarn i familien skal det gjerne strikkes veldig mange gensere på kortest mulig tid. Jeg velger da gjerne samme oppskrift med små variasjoner.

For fellingen og isetting av ermer bruker jeg oftest raglanfelling ettersom den ikke krever sying på maskin som isatte ermer gjør. Raglanfelling er også mindre klumpete når genser skal brukes under andre klær.
Siden jeg stortsett strikker mens jeg ser på TV eller prater med andre er ensfarget det enkleste. Selv bruker jeg også å gjøre fellingen sjeldnere ved å felle hver fjerde eller sjette omgang med hjelpepinne. Denne fellingen minner litt om fletter og sees ofte på kjøpe gensere.

Ved flere like gensere uten for lenge mellom hver blir gjerne oppskrift overflødig ettersom tallene sitter i hukommelsen.

Ragland felling

Ragland felling

Strikk en liten prøve først for å finne den strikkefastheten som du har og bytt gjerne pinner til strikkefastheten er lik den oppgitt for garnet du velger. Bytte av garn betyr ingen ting hvis strikkefastheten i oppskriften stemmer. Du kan også bytte til  garn i en helt annen tykkelse men da må det regnes. Maskeantall oppgitt i oppskriften deles på den oppgitte strikkefastheten og deretter må det ganges med det nye antall masker pr. 10 centimeter som skal brukes.

Masker i oppskrift
/
oppgitt strikkefasthet
*
ny strikkefasthet
=
ny oppskrift.

(Centimeter mål oppgitt i oppskriften endres ikke)

Grønn lime genser
har fått høy hals for å være litt ekstra lun på en skjølig dag.

Lime genser

Lime genser

Lyse blå genser
er gangske enkel og kan med fordel pyntes med broderi.

Lyseblå genser

Lyseblå genser

Lys gul genser
har en typisk sommerfarge.

Gul genser

Gul genser

Barnegenser m/raglanfelling er en grei oppskrift i størrelsene 2-12 år.

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: