Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Broderimaskin og julepynt

Med broderimaskin kan du lage litt personlig og unik julepynt.

En type maskinbroderi som kalles FSL (som står for Free Standing Lace) er aldeles nydelig og utvalget av motiver til jul er stort på internett. Ingen problemer om det selges i utlandet da de fleste sender fil via mail som deretter kan lastes i maskinen.Hvite snøstjerner

Secrets of embroidery  og Embroidery Library har levert flere av broderiene som jeg har benyttet meg av. Begge disse to butikkene har også veiledninger for det meste, men da på engelsk. Ellers er det bare å søke FSL machine embroidery og gjerne med christmas i tillegg så listes det opp en hel mengde butikker, og de fleste med netthandel.

Det du trenger i tillegg til motivet for FSL-broderi er vannløselig plast/stabiliserer som de fleste broderi leverandørene fører og broderitråd av god kvalitet.

Tonje ved Bergen er en norsk symaskin butikk som også leverer tilbehør som tråd og vannløselig plast/stabiliserer i nettbutikken sin.
Produksjonssjefen
Til FSL-broderi bør underspolen får tilnærmet samme farge som overtråden og den bør være litt tynnere enn overtråden. Vanlig trådtykkelse for maskinbroderi er 40 (sytråd oftest 50) mens 60 er en tynnere og bedre tråd til underspolen og også mulig å få i de fleste fargene. Jeg bruker gjerne Madeiras polyester tråd som leverer de fleste farger i begge tykkelser, men da broderitråden deres som har mer glans enn polyester sytråd. Du kan også bruke glitrende metallic tråd f.eks. i sølv og gull til julepynten, men sett da ned farten på maskinen og bruk metallic nål da denne tråden fliser og ryker lettere.
Maskin i arbeid
Det tar litt tid å brodere FSL da det er mange sting som skal til for å få et broderi som holder seg selv sammen når stabilisereren blir vasket vekk. Bruker du metallic tråd og lav fart blir tiden enda lenger, men maskinen jobber godt på egen hånd så det er mye du kan få gjort i tillegg.
Snøfnugg i sølv

Her er mitt aller siste produkt et snøfnugg i sølv, som kanskje kan være til inspirasjon.

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: