Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Cast On, Bind Off

A book on how to cast On and bind offCast On, Bind Off
211 Ways to Begin and End Your Knitting
Av Cap Sease

Denne boken kom jeg over litt tilfeldig ved søk etter andre strikkebøker og syntes den så spennende ut. Prisen var overkommelig og bildene fra boken fristet. Den fremstod som et tilskudd til de andre bøkene i mitt lille strikke-bibliotek.

Med boka i hus er jeg er kjempefornøyd.
Den viste seg å være en type bok som jeg ikke leser fra perm til perm, men heller bruker som et oppslagsverk. Den blir et svært nyttig hjelpemiddel for å lære nye teknikker som jeg kommer over men ikke kjenner fra før ut i fra navnet, eller teknikker på bilder som jeg ikke helt vet hva er.

Bak i boka er det en rikholdig alfabetisk oversikt som kan brukes når jeg ser navn på en teknikk jeg vil se nærmere på. Ser jeg derimot et bilde blir det å bla i boka eller ta en titt på kapittel oversikten fremme. Her har for eksempel dekorative teknikker fått sitt eget kapittel.

Boka har mer enn 120 ulike måter du kan legge opp masker til strikkearbeidet og over 80 ulike måter som du kan felle av masker for få ulike avslutninger. Hver teknikk i boken blir forklart detaljert trinn-for-trinn med både ord og tegninger i tillegg til et bilde av den ferdige kanten.

The Family Treasure Cast OnTwo-row bind offPicot Chain Cast On
Noen teknikker er ganske så enkle og læres nok raskt mens andre virker mer inviklede.

I strikking som på andre områder er det øvelse gjør mester og den rette oppleggskanten og/eller avslutning på et arbeid kan gjøre stor forskjell. Denne boka inneholder de fleste opplegg og fellings variantene som finnes til å variere strikk, og er ett supert hjelpemiddel for oss som strikker. For oss med norsk som morsmål er bildene absolutt et pluss ettersom skriftlige forklaringer er på engelsk.

Med så mange spennende teknikker blir nok boka her brukt som et strikkeleksikon. Skulle jeg gjort handelen på nytt hadde jeg valgt den innbundne versjonen. Min heftede versjon kommer nok ganske snart til å få eselører oppe i hjørnene.

En bok jeg gleder meg til å bruke mye fremover.

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: