Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Stitchboard.com

Stitchboard.com
kan være stedet hvis du både er glad i ulike håndarbeid og også liker bruke datamaskinen. Det er frivillig å være registrert medlem på nettstedet, men hvis du er registrert får du tilgang til noe mer. Språket på nettstedet er engelsk.

Nettstedet tar opp flere ulike håndarbeidsteknikker.
Du finner perling, hekling, brodering, strikking og søm for å nevne de mest omtalte. På sidene blir det delt kunnskap og lenker, og noen medlemmer deler bilder/instruksjoner av sine ferdige arbeider. Sidene har flere forum for diskusjon og spørsmål.
Det er bare å bla gjennom menyene til tiden renner ut, og besøke på nytt når det passer best.

Det som begeistret meg aller mest i første omgang var programmet Free Pattern Wizard som de har for å lage egne mønsterdiagram og du finner øverst under patterns. Mønster kan her lages både for å perle, hekle, strikke eller brodere. Så langt har jeg bare prøvd dette til å lage broderi og blitt veldig imponert.

Fotografi av kattene mine ble av programmet kopiert ned til den aller minste detalj. Første forsøkene ble gjort uten å sette begrensninger og resultatet ble til så mange ulike farger at flere enn meg ikke vil orke å brodere disse.

Broderi av Mittelmeijer Orenda

Mittelmeijer Orenda

Cirkumpolare Ozim som broderi

Cirkumpolare Ozim

Da er det godt å vite at programmet er svært fleksibelt.
Det er mulig å legge inn begrensninger på antall farger i forkant. Du kan også velge hvilke farger som skal benyttes, men alt dette er det også mulig å gå inn i ettertid å endre. Når resultatet er som ønsket kan det lagres og skrives ut helt valgfritt med eller uten rutenett.

Enklere broderi av Mittelmeijer Orenda

Et enklere broderi av Mittelmeijer Orenda

Enklere broderi av Cirkumpolare Ozzi

Et enklere broderi av Cirkumpolare Ozzi

Det er ganske enkelt å laste opp bilder i programmet Free Pattern Wizard.
Kan anbefale å bearbeide/tilrettelegge bildene litt i forkant. Resultatet blir gjerne best med en rolig bakgrunn eller med en ensfarget slik at hovedmotivet kommer tydelig frem.

Vår egen Mellow - (N) Carillocat March Mellow

Vår egen Mellow – (N) Carillocat March Mellow

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: