Stoff & strikk

En side for håndarbeid

501 Quilt Blocks

501 Quilt Blocks501 Quilt Blocks
A treasury of patterns for patchwork & appliqué
Av Joan Lewis & Lynette Chiles

Boka er full av flotte blokker hvor alle er 4 x 4 inch og kan brukes om hverandre. Tenk et helt teppe til dobbeltseng og du trenger ikke å gjenta samme blokk i det uendelige.

Boken har tatt med en kjekk tabell med omregninger til våre centimeter fra inch og yards, men for min del blir det med 4 inch ettersom alle linjalene jeg bruker er i denne målestokken.

Det første kapittelet presenterer prosjekter hvor blokkene er brukt.
Ulike arbeid som skal friste deg i gang med alle de flotte blokkene som kommer videre uti boken. Hvert enkelt prosjekt med en arbeidsforklaring til.

Deretter følger kapittel med blokker
Blokkene er delt opp i grupper etter tema. Her finner du for å nevne noen alfabet, applikert, bygninger, hjerter og for meg ikke minst katt.

Cats in the attic

De er presentert i full størrelse i sort/hvitt med et fargefoto av blokken til. Her er det bare å tegne av og beregne sømrom til. Bruker du litt stiv plast når du tegner av så får du gode maler du kan bruke igjen og igjen. Ved hver enkelt blokk er det en lett forståelig forklaring av fremgangsmåten for akkurat den blokken.

Bygninger   Nisser

Lenger bak i boken finner du et eget kapittel med teknikker og andre tips du trenger.

På slutten av boken får du alle blokkgruppene listet opp alfabetisk, men også en alfabetisk oversikt over hver enkelt blokk.

 

En bok jeg har satt stor pris på.
Det kan ikke bli for mange bøker innen for lappeteknikkens verden da alle gir inspirasjon og syglede.

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: