Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Strikking

Strikking er en hobby som jeg praktiserer så godt som daglig.
Den blir oftest utført sammen med familien mens vi ser på TV eller når jeg setter meg ned i sofaen sammen med kattene. Oppskrifter fra nettet er god inspirasjon men de blir mest veiledning ettersom jeg liker å bruke fantasi.
Slapper av med god samvittighet når hendene gjør noe som er litt fornuftig, som å strikke klær.

Gratis strikkeoppskrifter finnes i enorme mengder ute på nettet. At noen er på et annet språk kan løses til en hvis grad med google oversetter. Jeg har også laget meg en egen side lett tilgjengelig: Engelsk – Norsk strikk.

Ofte er disse oppskriftene i garn som vi ikke får i butikken, men strikkefastheten er gjerne oppgitt. Jeg har derfor laget meg en oversikt over de vanligste garn-variantene listet etter strikkefastheten: Garn – strikkefasthet.

I noen tilfeller skal plagget være til en bestemt bruk slik at det betyr mye hvilken etterbehandling/vask plagget tåler. Jeg har derfor også laget en oversikt over de vanligste garn-variantene, men listet etter hvordan garn skal gjøres rent: Strikkegarn – vask.

En annen ting som kan være greit å vite er at pinne størrelser varierer i ulike land og jeg har laget meg en oversikt: Strikkepinner / Knitting -needles.

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: