Stoff & strikk

En side for håndarbeid

Søm

Søm er en av mine andre hobbier. Før gikk det endel i sying av klær men nå blir det mest lappeteknikk såkalt patchwork. Jeg har en svigerinne som gjorde meg oppmerksom på denne kjekke hobbien og skal jeg være ærlig så var det også henne som viste meg broderimaskinen.

Ny symaskin er ikke et enkelt valg med det mangfoldet som finnes tilgjengelig på markedet.

Pfaff leverte min aller første symaskin som jeg hadde i 30 år og det uten problemer. Dette var en mekaniske maskin som hadde flere prydsømmer som jeg kunne leke meg med. Selv i dag fungerer denne maskinen fortsatt 100%, men nå er det noen andre som har fått gleden av den.

pfaff

Babylock har jeg som overlock maskin, men Babylock leverer ikke symaskiner(som jeg vet om) her i Norge. Det er heller ikke så mye å hente ved samme merke da symaskiner og overlockmaskiner ikke har like fester for syføtter.

Maskinen som jeg brukt hyppig de siste årene (og også bruker) er en Janome og det blir liksom litt fornuftig å ha maskiner som kan bruke de samme syføttene da de koster litt å kjøpe inn. En annen ting er at jeg har god erfaring med kvalitet og service på disse maskinene.

10001 kjøpte jeg brukt og den ble etterhvert så velbrukt at motoren trengte utskifting.

Janome 10001

Dette fikset verkstedet imponerende raskt og det kostet overraskende lite og nå har jeg nesten en ny maskin. Tror 10001 må være en av de beste maskinene Janome har laget.

Janome 10001 var noe helt nytt da den kom på markedet. Den hadde mye som ikke var sett før på en maskin for hjemmebruk, og selv i dag er mye kopiert. Det nokså unike med broderienheten integrert gjør den lett i bruk, men det gjør den også tung å transportere.

10001 brod

Broderimaskinen Janome 350E kjøpte jeg omtrent da den kom på markedet og den fungerte problemfritt de tre årene jeg hadde den.

Janome 350e

Dette var en ren broderimaskinen som var helt super med USB for overføring av broderierer. Jeg hadde flere ulike USB-minnepinner for ulike broderier så det ble lett å holde oversikten.

Denne gangen ble det også en kombinert sy- og broder-maskin. MC9900 skal brukes mest til søm og lappeteknikk og har god åpning for quilting. Friarmen jeg får ved fjerning av sybordet er en av tingene som gjorde at det ble denne modellen, men det er flere grunner til at valget falt på denne maskinen.

Janome 9900 har mye fra 10001, men også endel forbedringer. Broderienheten kan tas av og gjør det lettere å ta med symaskinen når dette er aktuelt. Begge maskinene har den helt nødvendig nåletrederen på montert, men 9900 har fått enda bedre opplyst arbeidsområde.
Enda en positiv ting med 9900 er at den kan sy hele 1000 sting i minuttet og kan ha opptil 9mm brede sting.
9900 har nesten like mange innebygde sting som 10001 og kan i tillegg bruke JEF+ design som er det nye broderi formatet fra Janome. Den har også fått trådkutter.
Janome MC9900

Janome MC9900 broderi

Tenker du på å kjøpe maskin så anbefaler jeg Tonje Brodering as.
De har det meste og til gode priser. God oppfølging i ettertid har jeg også alltid fått.

Et bord til å sy på ordnes lett, men det er gøy å ha sin egen krok til å leke med stoff og farger.

Sy rommet

Sy rommet

Det er stengt for kommentarer.

%d bloggere liker dette: